Vanuit haar visie dat muziek mensen verbindt, verwondert en verrijkt, organiseert Ghislaine diverse muziekevenementen. Ze heeft daarbij veel aandacht voor aanstormend talent. Door de jarenlange ervaring als muzikant en muziekdocent heeft ze een groot netwerk opgebouwd. Bij het organiseren hecht Ghislaine veel waarde aan een professionele en prettige samenwerking.

Evenementen waar Ghislaine aan heeft meegewerkt:

Koorproject ‘AMeeZing Projects’- koorzanger voor een dag

Ghislaine heeft samen met Jo Annemans, Katelijne van den Boorn en Richard Quaden ‘A-mee-zing Projects’ opgestart. Tijdens jaarlijkse evenementen krijgen zangers en zangeressen de kans om zangworkshops te volgen en mee te zingen in een gelegenheidskoor. Elk jaar vindt een groot evenement plaats in april op het Porta Mosana College in Maastricht. Maar AMeeZing gaat ook ‘on tour’ met kleinere projecten op diverse locaties. Kijk voor meer informatie op de website van AMeeZing Projects: www.ameezing-projects.com.


Internationaal Festival Vocallis

Samen met Edith Rutten ontwikkelt GLine educatieve en vocale projecten voor Internationaal Festival Vocallis. Zij organiseren bijvoorbeeld zangworkshops voor leerlingen van diverse middelbare scholen en een operaweek voor leerlingen van basisscholen. Zij zoeken daarbij actief naar samenwerking met diverse organisaties, zoals Studium Chorale en de Limburgse Koorschool.

Meer informatie: www.festivalvocallis.nl


Dag van de Piano

GLine Musics is vanuit Stichting de Kopermolen Vaals gevraagd om muzikale activiteiten te organiseren waarbij talentontwikkeling centraal staat. Talentontwikkeling bestaat volgens Ghislaine uit goed onderwijs en het bieden van podia.

Startpunt was een netwerk van pianodocenten uit Parkstad, Heuvelland en Maastricht. Met een kerngroep gemotiveerde en vakkundige pianodocenten is vervolgens een ‘pianodag’ ontwikkeld. De eerste Dag van de Piano vond plaats op 15 september 2018 en bestond uit voorspeelmomenten van talentvolle leerlingen, diverse lezingen en workshops. De avond werd afgesloten met een bijzonder improvisatieconcert door pianist Mike Boddé. De volgende edities waren al even succesvol en dus staat het pianodocententeam onder leiding van GLine Musics in de startblokken om ook dit jaar weer een Dag van de Piano te organiseren in het najaar.

Dat de Dag van de Piano een bijzonder evenement is werd ook door L1 cultuurcafé en Dagblad de Limburger opgemerkt.
(Klik op beide links voor een impressie.)


Jubileumcomité 125 jaar harmonie Wijlre

Ook in haar woonplaats Wijlre is muziekatelier GLine Musics actief: zij zet haar kennis, kunde en netwerk in bij het jubileumcomité 125 jaar harmonie St.Gertrudis. Zij organiseerden in 2020 diverse muzikale activiteiten voor, door en met de harmonie. Eén onderdeel daarvan is de muzikale wandeltocht langs pittoreske plekken in Wijlre, het OMMetje (ongerwaeg mit mezziek).


Benefietavond: Heuvelland zingt voor borstkankeronderzoek

In het kader van Oktober Borstkankermaand organiseerde GLine Musics i.s.m. Erwin Lennarts en Marcel Bourgonje een bijzondere concertavond: diverse muzikanten uit de regio traden belangeloos op voor borstkankeronderzoek. Op het programma stonden Douwe & Lisa, Ruud Verhoeven, Trio Troisième, Evy & Jean, L3 (debuutoptreden) en Vocalgoup Magan.
De presentatie van de avond was in de vakkundige handen van Patty van de Weerdt (onder meer voormalig TV Limburg-presentatrice) en het geluid werd ter beschikking gesteld door TEC Audio.

V.l.n.r. Douwe&Lisa, Vocalgroup Magan, Evy&Jean Playing Acoustic