Vanuit haar visie dat muziek mensen verbindt, verwondert en verrijkt, organiseert Ghislaine diverse muziekevenementen. Ze heeft daarbij veel aandacht voor aanstormend talent. Door de jarenlange ervaring als muzikant en muziekdocent heeft ze een groot netwerk opgebouwd. Bij het organiseren hecht Ghislaine veel waarde aan een professionele en prettige samenwerking.

Evenementen waar Ghislaine aan heeft meegewerkt:

Online koorproject ‘AMeeZing#Wishes

Tijdens de lockdown vanwege Corona hebben Jo Annemans en Ghislaine mommer niet stilgezeten. Samen met AMeeZing Projects is een gratis online koorproject ontwikkeld. Iedereen die het leuk vindt om te zingen kon meedoen en kreeg er iets moois voor terug! Deelnemers studeerden met behulp van de partituur en een repetitievideo hun stem in. Vervolgens namen ze de zangpartij op en stuurden dit geluidsfragment met een leuke foto naar AMeeZing. Hiervan werd een unieke videoclip gemaakt die als digitale wenskaart verstuurd kan worden. Leerlingen van het Porta Mosana College leveren hierbij een prachtige bijdrage: zij zongen de basis van een extra koorpartij in. Kijk voor meer informatie op: www.glinemusics.nl/ameezingwishes of op de website van AMeeZing Projects: www.ameezing-projects.com.


Koorproject ‘AMeeZing Projects’- koorzanger voor een dag

Ghislaine heeft samen met Jo Annemans, Katelijne van den Boorn en Richard Quaden ‘A-mee-zing Projects’ opgestart. Tijdens jaarlijkse evenementen krijgen zangers en zangeressen de kans om zangworkshops te volgen en mee te zingen in een gelegenheidskoor. Elk jaar vindt een groot evenement plaats in april op het Porta Mosana College in Maastricht. Maar AMeeZing gaat ook ‘on tour’ met kleinere projecten op diverse locaties. Kijk voor meer informatie op: www.glinemusics.nl/ameezingprojects of op de website van AMeeZing Projects: www.ameezing-projects.com.


Jubileumcomité 125 jaar harmonie Wijlre

Ook in haar woonplaats Wijlre is muziekatelier GLine Musics actief: zij zet haar kennis, kunde en netwerk in bij het jubileumcomité 125 jaar harmonie St.Gertrudis. Zij organiseren in 2020 diverse muzikale activiteiten voor, door en met de harmonie. Eén onderdeel daarvan is de muzikale wandeltocht langs pittoreske plekken in Wijlre op zondag 10 mei 2020. Ze zal ook acte de présence geven als zangeres tijdens één van de feestavonden.


Festival Vocallis

Samen met Edith Rutten ontwikkelt GLine educatieve en vocale projecten voor Festival Vocallis21. Zij organiseren bijvoorbeeld zangworkshops voor leerlingen van diverse middelbare scholen en een operaweek voor leerlingen van basisscholen. Zij zoeken daarbij actief naar samenwerking met diverse organisaties, zoals Studium Chorale en de Limburgse Koorschool.

Meer informatie: www.festivalvocallis.nl


Dag van de Piano

GLine Musics is vanuit Stichting de Kopermolen Vaals gevraagd om muzikale activiteiten te organiseren waarbij talentontwikkeling centraal staat. Talentontwikkeling bestaat volgens Ghislaine uit goed onderwijs en het bieden van podia.

Startpunt was een netwerk van pianodocenten uit Parkstad, Heuvelland en Maastricht. Met een kerngroep gemotiveerde en vakkundige pianodocenten is vervolgens een ‘pianodag’ ontwikkeld. De eerste Dag van de Piano vond plaats op 15 september 2018 en bestond uit voorspeelmomenten van talentvolle leerlingen, diverse lezingen en workshops. De avond werd afgesloten met een bijzonder improvisatieconcert door pianist Mike Boddé. De tweede editie was al even succesvol en dus staat het pianodocententeam onder leiding van GLine Musics in de startblokken om een derde Dag van de Piano te organiseren. Deze is vanwege Corona uitgesteld tot september 2020.

Dat de Dag van de Piano een bijzonder evenement is werd ook door L1 cultuurcafé en Dagblad de Limburger opgemerkt.
(Klik op beide links voor een impressie.)


Stichting de Kopermolen Vaals

Stichting De Kopermolen Vaals wil kunst en cultuur toegankelijk maken voor een breed publiek in de gemeente Vaals, Zuid Limburg en de omringende Euregio door het organiseren van concerten en tentoonstellingen. Dit past perfect in de missie van GLine Musics. Ghislaine zet zich daarom binnen de Muziekcommissie en binnen de werkgroep Talentontwikkeling in voor de duizenden bezoekers die de Kopermolen jaarlijks trekt. Sinds 2018 ontwikkelt GLine Musics bijvoorbeeld de ‘Dag van de Piano’. Deze dag is bedoeld voor pianisten en liefhebbers van alle leeftijden en alle niveaus en wordt afgesloten met een ‘grande piano finale’.

Meer informatie: www.dekopermolenvaals.nl


Kunstroute Gulpen-Wittem

De Kunstroute Gulpen-Wittem 2017 werd tijdens de Pinksterdagen omlijst met muziek. Ruim 20 ensembles uit alle windstreken traden hier gedurende drie dagen op. Muziek ontmoette daarmee de beeldende kunst en andersom.
Meer informatie: www.kunstroutegulpenwittem.nl

Onderstaande musici maakten onderdeel uit van de muzikale programmering van de Kunstroute 2017. De organisatie van de muziek tijdens deze drie dagen lag geheel in handen van GLine Musics.
(v.l.n.r. Hiraeth, Ruud Verhoeven, Just Jammin’)


Benefietavond: Heuvelland zingt voor borstkankeronderzoek

In het kader van Oktober Borstkankermaand organiseerde GLine Musics i.s.m. Erwin Lennarts en Marcel Bourgonje een bijzondere concertavond: diverse muzikanten uit de regio traden belangeloos op voor borstkankeronderzoek. Op het programma stonden Douwe & Lisa, Ruud Verhoeven, Trio Troisième, Evy & Jean, L3 (debuutoptreden) en Vocalgoup Magan.
De presentatie van de avond was in de vakkundige handen van Patty van de Weerdt (onder meer voormalig TV Limburg-presentatrice) en het geluid werd ter beschikking gesteld door TEC Audio.

V.l.n.r. Douwe&Lisa, Vocalgroup Magan, Evy&Jean Playing Acoustic