Overzicht van enkele aankomende evenementen

Klik op de datum voor aanvullende informatie en ticketverkoop

Een heerlijk concert met Franse chansons van Cent Mille Chansons – Honderdduizend Liedjes.

Zangeres Ghislaine Mommer en pianist Clemens Hoffman hebben vanuit hun hart en muzikale voorkeur een selectie gemaakt uit het immense aanbod van prachtige Franse chansons.

Voor elke gast is er een tasje met drie Franse kaasjes en toast van Het Kaeshuys. Neem je eigen stoel, kussentje, deken en drankjes mee en neem plaats in het gras van de tuin van het Bakhuis van Buitenverblijf Huiskenshof. Kosten incl. kaas: €12,50 pp.

Kijk voor meer informatie en tickets hier

Clemens (piano) en Ghislaine (zang) komen met een volledig nieuw chansonprogramma in de kloostertuin van de prachtige Cellebroederskapel. (Bij slecht weer vindt het concert binnen plaats. ) Une belle histoire avec un touché de nouvelle vague. Ghislaine en Clemens nemen je in de prachtige tuin van de Cellebroederskapel mee naar het Frankrijk van toen en nu met bekende klassiekers én chansons van deze tijd. Zoals je van dit duo gewend bent wordt het publiek na de pauze weer verleid om mee te zingen. Het belooft weer een bijzonder middag te worden: une soirée spéciale!.

Meer info over kaartverkoop: shop.tickli.nl/event/CMC

Kijk voor een sfeerimpressie van onze buitenconcerten naar deze video: www.youtube.com/watch?v=HqMIfiVFPqI

Op zondag … (datum nader te bepalen) tussen 13.00 en 17.00 uur geven Rob Meijers, Jo Annemans en Ghislaine Mommer de zangworkshops Klassiek, Zing Gospel en Pentatonix. Zing je mee? De workshops duren 1,5 à 2 uur en je kunt je opgeven voor maximaal twee workshops. Tickets: €27,50 via www.muziekendans.schunck.nl/inschrijven/91184/ameezing-schunck

Na drie uitverkochte concerten in de Kopermolen hebben zangeres Ghislaine Mommer en pianist Clemens Hoffman een nieuw programma samengesteld uit het immense aanbod van prachtige Franse chansons. Denk daarbij aan chansons van Jacques Brel, Edith Piaf en Charles Aznavour. Maar dit programma bevat tevens een ‘touche de nouvelle vague’, want ook nummers van jongere artiesten zoals ZAZ en Barbara Pravi en eigen geschreven chansons staan deze keer op het programma.

En er is meer! Want in de Kopermolen nodigt Cent Mille Chansons elk jaar een gastartiest uit. Dit jaar is het de fenomenale trompettist uit het Zuiden: Marc Huynen. Dat hij zijn sporen ruimschoots verdiend heeft blijkt uit de vele cd’s die hij maakte en optredens met o.a. the Glenn Miller Bigband. Tijdens dit chansonconcert laat hij ook een andere muzikale kant horen, namelijk het ingetogen en passievolle karakter van het chanson.

Na de pauze wordt het publiek verleid om enkele bekende chansons mee te zingen. Het belooft wederom een onvergetelijke avond te worden vol passie en nostalgie. Laat u verrassen!

Het concert start om 20.00u.

Tickets zijn te koop via Tickli  en via de Kopermolen Vaals

Ondanks de strenge maatregelen rondom Corona wist Cent Mille Chansons tegen de stroom in te zwemmen: ze kregen het voor elkaar om diverse picknickconcerten te organiseren in het prachtige Heuvelland. Het is dus al bijna een traditie te noemen, deze Pique-Nique et Musique-concerten met een heerlijk kaasplankje van Kaashandel Peerboom.

Clemens (piano) en Ghislaine (zang) komen dit jaar met een nieuw chansonprogramma. Une belle histoire avec un touché de nouvelle vague. Zoals je van dit duo gewend bent wordt het publiek weer verleid om mee te zingen.

Let op : de ervaring leert dat dit picknickconcert in korte tijd is uitverkocht, wees er dus snel bij.

 

Enkele dagen voor het concert ontvangt u via de mail aanvullende informatie. Bij vragen kunt u een bericht sturen naar centmillechansons@outlook.com of bellen met Mariëlle: 06-310.66050. Bij regen verplaatsen we het concert naar de binnenplaats of schuur van de kaashandel.

Graag tot ziens op zondag 17 jul, au revoir!

 

M.m.v. GTF Franzen – Bocholtz (geluid)

Tickets zijn te koop via www.tickli.nl

Tijdens deze gezellige zondag zal Cent Mille Chansons mooie Franse Chansons ten gehore brengen tijdens een gezellige wandeling door de wijngaard en wijnproeverij.

Tickets zijn t.z.t. te koop

Franse chansons en Franse wijn, dat is een perfecte combinatie. Daarom slaan vinoloog Harry Blom (wijnwinkel Plan B) gezellige wijnconcerten organiseren. De eerste middag was meteen uitverkocht. Hou Facebook en deze website in de gaten voor meer wijnconcerten.

Of schrijf je in voor de nieuwsbrief, dan houden wij je als eerste op de hoogte: centmillechansons@outlook.com

Op zondag 16 oktober zet GLine Musics samen met piano-docenten uit Zuid-Limburg de traditie voort: het jaarlijkse evenement ‘De Dag van de Piano’ is door de pandemie en renovatie aan de Kopermolen twee jaren uitgesteld. We hebben er dus enorm veel zin in om ons geliefde instrument, de piano, weer flink in het zonnetje te zetten.

Het programma ziet er veelbelovend uit met in de ochtend workshops en miniconcerten van en voor jonge kinderen (basisschoolleeftijd). In de middag is er een mooi programma samengesteld voor jongeren en volwassenen. Het thema van de dag is: de piano als begeleidingsinstrument. De slotmanifestatie wordt daarom vormgegeven door niemand minder dan Rob Mennen, dé pianobegeleider die niet meer weg te denken is van radio, tv en inmiddels ook de musicalwereld, zoals blijkt uit zijn muzikale leiding bij de musical ‘Dagboek van een herdershond’.

Toegang is gratis, een vrije gave wordt zeer op prijs gesteld.

Tijdens dit besloten feest zal Cent Mille Chansons de feestgangers in de juiste, Franse, stemming brengen en vieren dat de eerste Beaujeaulais van 2022 ontkurkt kan worden.

GLine Musics organiseert samen met Edith Rutten educatieve evenementen voor int. Festival Vocallis. Dit jaar wordt er groots uitgepakt met een actief en muzikaal zangweekend in het prachtige gerenoveerde klooster HX Hoogcruts in Noorbeek. Voor iedereen die van zingen houdt! Er zijn speciale workshops voor kinderen, jongeren en volwassenen. Ook is er de mogelijkheid om op te treden tijdens het open podium: On Stage!

Enkele activiteiten zijn gratis, maar er zijn ook workshops waar een ticket voor gekocht kan worden via de website van Festival Vocallis.

Tijdens deze gezellige middag zal Cent Mille Chansons sfeervolle kerstliederen ten gehore brengen.

Blijf op de hoogte van het aanbod activiteiten, cursussen en concerten!

Volg GLine op Facebook