Overzicht van enkele aankomende evenementen

Heerlijk geurende lavendelvelden, zon, lekker eten, een goed glas wijn en natuurlijk prachtige chansons: dat is Frankrijk zoals we het kennen. De warme stem van Ghislaine Mommer en de virtuoze pianoklanken van Clemens Hoffman zullen uw herinneringen aan Frankrijk doen herleven.

Maar er is meer, want onvergetelijke melodieën als ‘Pour un flirt’, ‘La vie en rose’ en ‘Aux Champs Elysées’ zijn er om gezongen te worden. Daarom wordt het publiek verleid om na de pauze mee te zingen met de chansons die speciaal hiervoor geselecteerd zijn, ondersteund door zangensemble WBN8.

Ghislaine Mommer en Clemens Hoffman nemen u op enthousiaste wijze mee op hun reis naar het passievolle en ondoorgrondelijke Frankrijk. Dit wordt een middag om nooit meer te vergeten.

Tijdens dit concert worden cd-opnames gemaakt door Chris Remmers ‘Fijn Geluid’.

Datum & tijd: zondag 20 oktober 2019, 15.00 uur
Locatie: Terpkerk, Grote Straat 26 – 6129 CP – Urmond
Tickets: Koop uw tickets à €14,00 via tickli (klik op de link)

Ook zo’n zin om op zondag 27 oktober een uurtje te zingen? Doe dan mee met de openbare repetitie van Cultuurdag Vaals vanaf 13.30u! Deelname is gratis! Klik hier voor meer informatie over de Cultuurdag in Vaals.

Franse Chansons: een avond vol liefde, passie en nostalgie
za 2 november 2019, Cellebroederskapel Maastricht

Heerlijk geurende lavendelvelden, zon, lekker eten, een goed glas wijn en natuurlijk prachtige chansons: dat is Frankrijk zoals we het kennen. De warme stem van Ghislaine Mommer en de virtuoze pianoklanken van Clemens Hoffman zullen uw herinneringen aan Frankrijk doen herleven. Huub Heijnens is speciaal voor dit concert uitgenodigd om de Franse sferen extra te ondersteunen met zijn prachtige accordeonspel.

Maar er is meer, want onvergetelijke melodieën als ‘Pour un flirt’, ‘La vie en rose’ en ‘Aux Champs Elysées’ zijn er om gezongen te worden. Daarom wordt het publiek verleid om na de pauze mee te zingen met de chansons die speciaal hiervoor geselecteerd zijn. We worden hierbij ondersteund door zangers uit het Combokoor MozaiK Hulsberg.

Ghislaine Mommer, Clemens Hoffman en Huub Heijnens nemen u op enthousiaste wijze mee op hun reis naar het passievolle en ondoorgrondelijke Frankrijk. Dit wordt een avond om nooit meer te vergeten.

Kaarten zijn te koop via Tickli: https://shop.tickli.nl/event/Cent-Mille-Chansons-Maastricht

Muziekleerlingen van scholen uit Maastricht en Gulpen werken aan bijzondere koorarrangementen. Ze starten deze dag met workshops van Hans Leenders en geven ’s middags een concert samen met Studium Chorale. Dit is een jaarlijks terugkerend project dat georganiseerd wordt vanuit Festival Vocallis. Het thema in 2019 is: De Vrouw.

Tijdens de feestavond van koor Caecilia Maastricht zullen Cent Mille Chansons worden gezongen door Ghislaine, begeleid door Clemens op piano. Zowel solo als met samenzang zullen deze chansons zorgen voor een prachtige avond.

We nodigen u uit voor een joyeux concert rond het Franse lied, afgewisseld met gerechten uit de Franse keuken die speciaal voor deze avond voor u zijn samengesteld. Voor u treden op Ghislaine Mommer, zang, en Clemens Hoffman, piano, met een repertoire van amoureuze ballades, verstilde liederen, frivole klanken en een touche de nouvelle vague in De Zwarte Ruiter van 18.00 tot circa 22.00 uur.

Cent-Mille-Chansons-afbeelding-flyer-logo-voorkant (2)

Ghislaine Mommer en Clemens Hoffman zijn beide afgestudeerd aan het conservatorium te Maastricht. Met veel enthousiasme nemen zij hun publiek mee op deze muzikale reis en staan zij garant voor een onvergetelijke avond; Een ode aan de diversiteit van het Franse lied en dat gecombineerd met een heerlijk diner.

Onvergetelijke melodieën als ‘Pour un flirt’, ‘La vie en rose’ en ‘Aux Champs Elysées’ zijn er om gezongen te worden. Daarom wordt het publiek verleid om het tweede deel van de avond mee te zingen met de chansons die speciaal hiervoor geselecteerd zijn. Een tekstboekje wordt u bij de ontvangst met apéritif uitgereikt.

Programma:

18.00 uur: Ontvangst met apéritif Kir Royale en placering
– Introductie en openingsnummers
18.45 uur: Entrée – voorgerecht
– Vervolg chansons
19.45 uur: Plat principal – hoofdgerecht
– Vervolg chansons
20.45 uur: Dessert
– Vervolg chansons
21.15 uur: Service à café – koffie/thee/friandises
– Finale met chansons
22.00 uur: Einde

De kosten voor dit arrangement ‘Diner Chantant’ bedragen € 47,50. Drankjes bij het diner worden apart verrekend. U kunt zich aanmelden bij Herberg de Zwarte Ruiter tel. 043-4504635 / info@herbergdezwarteruiter.nl. Het maximaal aantal plaatsen is 60, hierna sluit de mogelijkheid voor aanmelding.

Laat u verrassen door Franse liedkunst en culinaire surprises !

Heerlijk geurende lavendelvelden, zon, lekker eten, een goed glas wijn en natuurlijk prachtige chansons: dat is Frankrijk zoals we het kennen. De warme stem van Ghislaine Mommer en de virtuoze pianoklanken van Clemens Hoffman zullen uw herinneringen aan Frankrijk doen herleven.

Maar er is meer, want onvergetelijke melodieën als ‘Pour un flirt’, ‘La vie en rose’ en ‘Aux Champs Elysées’ zijn er om gezongen te worden. Daarom wordt het publiek verleid om na de pauze mee te zingen met de chansons die speciaal hiervoor geselecteerd zijn, ondersteund door zangensemble WBN8.

Ghislaine Mommer en Clemens Hoffman nemen u op enthousiaste wijze mee op hun reis naar het passievolle en ondoorgrondelijke Frankrijk. Dit wordt een avond om nooit meer te vergeten.

Datum & tijd: zaterdag 18 januari 2020, 20.00 uur
Locatie: Karroesseltheater, Jupiterstraat 35, 6161 XD Geleen6129 CP Urmond
Tickets: Koop uw tickets via www.karroessel.nl

 

Samen met Eric Reddet (tenor, o.a. bekend van the Platina tenors bij André Rieu) en pianiste Abbigail Richards verzorgd Ghislaine een Frans huiskamerconcert. GLine Musics werkt bij deze productie samen met The Macaron Project.

Meer info en tickets via themacaronproject.nl

Wijlre – 15.00u – vooraf reserveren noodzakelijk

Dit jaar vindt de derde editie plaats van AMeeZing Porta: een dag waarin het plezier in samen zingen centraal staat. Ghislaine zal samen met Jo Annemans zorg dragen voor een afwisselend programma waarin verschillende muziekstijlen, zangtechnieken, performance en wellicht bodypercussion aan bod komen. Katelijne v.d. Boorn en Richard Quaden zorgen voor een gastvrije invulling van de dag.

Tickets vanaf januari via Tickli: €34,00 inclusief bladmuziek en lunch

Hou ook onze Facebookpagina in de gaten voor up-to-date informatie.

GLine Musics organiseert samen met Jacq Teunissen en Paul Frijns in het kader van 125 jaar Harmonie St.Gertrudis Wijlre een muzikale wandeling in de kern van Wijlre. U bent verzekerd van een gevarieerd aanbod van professionele muzikanten én amateurs met veel ruimte voor talentontwikkeling.

Er zal vanaf 12.00u een doorlopend programma worden georganiseerd. Concerten duren maximaal 20 minuten. Bezoekers stippelen hun eigen route uit en bezoeken naast de concerten de mooiste plekjes van het idyllische bierdorp Wijlre. Om 17.30u zal de grande finale plaatsvinden in het Wielderhoes i.s.m. harmonie St.Gertrudis.

Entree vanaf 12 jaar: €10,00 incl. programmaboekje/wandeling en toegang tot alle concerten

Tickets zijn te koop bij het Wielderhoes vanaf 11.00u

Trio Troisième verzorgt de muzikale omlijsting tijdens een besloten diner. Engelstalige ballads, Franse chansons, Nederlandse kleinkunst en Jazz standards passeren de revue. Dit diner wordt i.s.m. koor Get Real opgeluisterd.

Blijf op de hoogte van het aanbod activiteiten, cursussen en concerten!

Volg GLine op Facebook