WBN8

Jan Kerkhoffs, Martien Scheepers, Jacques van Wersch, Richard Quaden, Jos Hamans, Darie Daemers, Hilde Vanderheijden, Hilde Ortmans, Katelijne van den Boorn, Ingrid Corten, Pia Ploumen, Ghislaine Mommer – zang

Vocalgroup ‘Wielder Bie Nach’ (WBN8) is 10 jaar geleden ontstaan vanuit een vriendengroep waarin muziek een grote rol speelde. De elf koorleden besloten eens per maand te zingen in elkaars woonkamer. Tijdens deze maandelijkse repetitieavonden wordt in opperste concentratie geoefend aan 4- en 5-stemmige zangstukken onder muzikale leiding van Ghislaine Mommer. Het repertoire bestaat voornamelijk uit Engelstalige (pop)muziek en gospels. Benoît Eggen begeleidt de groep tijdens optredens op piano.

Op het programma staan werken van onder meer Racoon, U2, Abba en Queen. In a capella werken komt de mooie samenzang van het ensemble goed tot zijn recht, zoals in ‘Carry me Home’ en ‘Nobody knows’.

Naam van het ensemble: Dit zangensemble is ontstaan in Wijlre, een idyllisch dorpje in het Limburgse Heuvelland. Wijlre wordt in het plaatselijke dialect uitgesproken als ‘Wielder’. Aangezien er tot middernacht gerepeteerd wordt aan de samenzang en er tot ver na twaalven getoost wordt op het samenzijn, is de toevoeging ‘Bie Nach’ erg toepasselijk.

Meer info op Facebook: http://www.facebook.com/VocalgroupWBN8/

Volg GLine Musics op Facebook om op de hoogte te blijven of neem via onderstaand formulier contact op voor meer informatie.