Een heerlijke ZangZondag met Festival Vocallis Educatie

Evaluatie/terugblik Educatie
Internationaal Festival Vocallis 2022 – Kracht van Muziek

Vocallis Educatie organiseerde ook in 2022 weer prachtige zangworkshops en concerten op het gebied van educatie en talentontwikkeling. Het pakket aan muzikale activiteiten bestond uit Sinterklaasconcerten, Singing Games, Songwriting, een koorworkshop van AMeeZing Projects, een muzikaal wandelconcert en workshops in zangtechniek en stembevrijding. Dit alles op de prachtige locatie HX Hoogcruts, het gerenoveerde klooster van Limburgs Landschap.

Voorafgaand aan het Zangweekend zongen zo’n 80 leerlingen van 15-18 jaar klassieke koorwerken samen met professionele zangers van Studium Chorale o.l.v. Hans Leenders. Dit was een bijzondere ervaring en verrijking voor hun muzikale ontwikkeling.

Gedurende de Zangdag in Hoogcruts hebben zo’n 300 mensen van jong tot oud genoten van het bruisende aanbod aan activiteiten. Het was een genot om de kinderen te zien zingen en bewegen tijdens de Singing Games, gegeven door Claudia Franzen van de Limburgse Koorschool, en de allerkleinsten met hun (groot)ouders te zien opgaan in de magische wereld die Marijk Greweldinger in haar Sinterklaasvoorstelling creëerde. De workshop Stembevrijding en Vocal Technic zangcoach Nancy Meijer maakte emotioneel veel los en bij Songwriting werden er composities geschreven en uitgevoerd, maar gingen de deelnemers ook naar huis met nieuwe ideeën, lessen en inspiratie. Het weekend werd afgesloten met een project rondom vrijheid van AMeezing Projects. Hier werden enkele muziekstukken ingestudeerd die over vrijheid en bevrijding gaan. Tijdens de slotmanifestatie kwam alles samen in een concert waarbij de deelnemers van AMeezing Projects hun ingestudeerde liederen lieten horen afgewisseld met de prachtige klanken van a capella trio Southern Voices.

Foto’s Singing Games en Marijk Greweldinger: Wendy Boon