Dag van de Piano 2022 een groot succes

Het jaarlijkse evenement ‘De Dag van de Piano’ werd door de pandemie en renovatie aan de Kopermolen te Vaals twee jaren uitgesteld. Maar op zondag 16 oktober zette GLine Musics samen met piano-docenten uit Zuid-Limburg de traditie voort! Ons geliefde instrument, de piano, werd weer flink in het zonnetje gezet.

In de ochtend konden jonge kinderen en hun ouders meedoen met korte workshops en miniconcerten. In de middag was er een mooi programma met een lezing, masterclass en concerten voor jongeren en volwassenen.

Het thema van de dag was: de piano als begeleidingsinstrument. De slotmanifestatie werd daarom vormgegeven door niemand minder dan Rob Mennen, dé pianobegeleider die niet meer weg te denken is van radio, tv en inmiddels ook de musicalwereld, zoals blijkt uit zijn muzikale leiding bij de musical ‘Dagboek van een herdershond’.

Een bijzonder leuke bijdrage gaven de pianodocenten door een 8-handig arrangement van de Radetzky mars te spelen. GLine liet het publiek op vrolijke wijze meedoen door bodypercussie met hen in te studeren.