AMeeZing Porta 2019 gaat van start!

In een notendop is AMeeZing een workshopdag voor ongeoefende én ervaren zangers van 12 tot 120 jaar. Het plezier in samen zingen staat daarbij centraal. De dag vindt plaats op zondag 14 april van 10-17 uur in de Oude Molenweg te Maastricht. Volgens het AMeeZing-concept is dit evenement echter veel meer dan alleen ‘lekker samen zingen’…

“AMeezing Porta 2019, koorzanger voor een dag” heeft als educatieve doelstelling om liefhebbers en leken te laten ervaren hoe heerlijk het is om samen te zingen. Door verschillende muziekstijlen aan te bieden maken de deelnemers kennis met muziek buiten hun comfortzone, en leren zij al zingende nieuwe vocale muziek te appreciëren. Tijdens de inspirerende en activerende workshops komen ook het leren lezen en uitvoeren van voorgeschreven bladmuziek aan bod. Verder worden zangtechnieken en presentatietechnieken aangereikt.

Naast deze muzikale en educatieve doelstelling heeft AMeeZing Projects een maatschappelijk doel, namelijk het stimuleren van verbinding in de samenleving. In 2019 is dit de verbinding van school met de samenleving: de buurt, de leerlingen, de medewerkers, de ouders en andere geïnteresseerden. Doordat er gewerkt wordt in gemengde groepen qua geslacht, leeftijd en woonplaats met mensen die allemaal een passie hebben voor zang, worden tijdens het musiceren nieuwe contacten gelegd. Ook tijdens de gezamenlijke lunch, koffiepauzes en het afrondende concert wordt actief gestimuleerd om met elkaar in contact te komen.

AMeeZing is tenslotte een euregionaal evenement omdat één van de drie workshopleiders afkomstig is uit België. Ook in ons buurland wordt daarom actief geworven. Met succes, want het aantal deelnemers uit België is dit jaar verdubbeld ten opzichte van vorig jaar.

Het bestuur zet zijn beste beentje voor om deze workshopdag tot een onvergetelijk mooie ervaring te maken, met dank aan onze sponsoren!

Klik hier voor meer informatie (klik op de link)

Tickets zijn hier te koop (klik op de link)