Nieuwsbrief 2018

VEEL DANK VOOR ALLE MOOIE ONTMOETINGEN EN ERVARINGEN IN 2018!
Het einde van 2018 is een feit. Een actief jaar waarin op muzikaal gebied veel gebeurd is bij GLine Musics. Heel veel dank voor alle mooie ontmoetingen en ervaringen in 2018!
Een terugblik:

PERFORMANCE:
Hoffmans Vertellingen: Het programma ‘Cent Mille Chansons’ vond na enkele succesvolle try-outs zijn apotheose in de Kopermolen in Vaals. Een uitverkocht concert met medewerking van zangensemble WBN8 en Luc Buise. Dit programma kent vele boekingen komend jaar, mede dankzij Mariëlle Monsuwé. Zij is sinds dit jaar verantwoordelijk voor de acquisitie van Hoffmans Vertellingen. Met succes!
Naast de Franse concerten mochten we onze muzikale samenwerking laten horen tijdens diverse diners, recepties en andere feestelijke gelegenheden. De Avondetappe was daar een mooi voorbeeld van: Mart Smeets werd verleid om samen ‘Aux Champs Élysées’ te zingen. Een bijzondere ervaring!
Maar er was meer: ter voorbereiding op het ‘Concours de la Chanson’ werd een videoclip opgenomen. Hoffmans Vertellingen is daarmee door naar de halve finale van dit landelijke concours! De videoclip is te zien op YouTube.
L3: tijdens de tweewekelijkse repetities met L3 zijn weer mooie Limburgse Luisterliedjes ontstaan door de poëtische en muzikale samenwerking. Twee liedjes zijn opgenomen in Marlstone Music, te beluisteren via Spotify en iTunes. Shuren Thewissen heeft een prachtige videoclip gemaakt bij het lied ‘Vur de luuj die vertroewe.
Trio Troisième werkte in 2018 aan een nieuw en gevarieerd muzikaal programma. Naast huiskamerconcerten werden diverse kerkdiensten opgeluisterd. En ook met Trio Troisième zijn opnames gemaakt. Deze zijn te beluisteren via de website van GLine Musics. Ook de samenwerking met gitarist Joep van Leeuwen werd gecontinueerd met prachtige luisterliedjes.

EVENEMENTEN:
GLine Musics is, naast performances, druk bezig met het organiseren van evenementen: AMeeZing Projects, Festival Vocallis en de Kopermolen spannen daarbij de kroon:
AMeeZing Projects kende zijn eerste editie in 2018. Deze dag vol samenzang, verbinding en muzikale ontmoetingen was zeer succesvol. De voorbereidingen voor komend jaar zijn in volle gang. De videoclip, Facebookpagina en ticketpagina worden goed bezocht. Mocht je erbij willen zijn, meld je hier dan snel aan!
• Ook dit jaar stond de educatiewerkgroep van Festival Vocallis garant voor activiteiten voor jongeren. Extra bijzonder waren de projecten met diverse scholen waarbij leerlingen van basisscholen en het voortgezet onderwijs intensief aan de slag gingen met klassieke vocale muziek.
• GLine Musics zette ook haar muzikale stempel bij de Kopermolen. Met name het organiseren van de Dag van de Piano was een groot succes. Samen met een team van pianodocenten werd een goed bezocht ochtend- en middagprogramma voor alle leeftijden samengesteld. Een impressie van de dag is te beluisteren via L1 Cultuurcafé.

Voor GLine Musics is muziek hét middel om te verwonderen, verbinden en verrijken. Daarom wordt komend jaar nog sterker ingezet op het bewust maken dat levende muziek belangrijk is in de ontwikkeling van ieder mens.

Met deze doelstelling kijkt GLine Musics uit naar 2019, een jaar met veel nieuwe muzikale uitdagingen. Graag tot ziens bij één van de concerten of andere activiteiten. En heeft u zelf iets te vieren? Neem dan vrijblijvend contact op met Mariëlle (06-30166050) of Ghislaine (06-52888276).

* Kijk voor meer nieuws en de actuele agenda op GLine Musics.

Met muzikale groet, graag tot ziens in 2019,
Ghislaine Mommer