Zingen tijdens je zwangerschap (nov. ’17)

Muziek beluisteren tijdens de zwangerschap is op meerdere gebieden positief voor de ontwikkeling van het kind. Dit wordt versterkt wanneer er veel gezongen wordt tijdens de zwangerschap. Om het belang van muziek tijdens de zwangerschap te onderstrepen organiseerde Festival Vocallis21 begin november drie concertworkshops voor aanstaande ouders, aanstaande grootouders en vrienden die ‘mee-zwangeren’.

Ghislaine Mommer (zang) en Joep van Leeuwen (gitaar) hebben speciaal voor het concertgedeelte prachtige luisterliedjes rondom zwangerschap en geboorte ten gehore gebracht. Na het concert volgde een korte lezing waarin het belang van zingen tijdens de zwangerschap werd toegelicht. Vervolgens werd de theorie in praktijk gebracht door samen wiegeliedjes te zingen. Iedereen deed mee. Het was niet van belang of je een mooie stem hebt. Het ging vooral om het plezier tijdens het zingen!

Ter herinnering werd door Festival Vocallis21 een liedjesboek aangeboden. De prachtige tekeningen hierin zijn speciaal voor deze gelegenheid gemaakt door Daniëlle Posthumus (atelier-daan.nl).

Zondag 5 november 2017 – 11.00-12.30u – Maastricht, Verloskundig huis ‘Lief Leven’

Dinsdag 7 november 2017 – 19.30-21.00u – Wijlre, Galerie ‘In de Schuur’

Woensdag 8 november 2017 – 19.30-21.00u – Vaals, ‘de Kopermolen’

Bekijk ook de website: www.festivalvocallis.nl/zingen-tijdens-je-zwangerschap